SER RICOTTA ŚWIEŻA FOOD&JOY
Składniki:
Serwatka pasteryzowanego mleka krowiego, śmietana, sól, regulator kwasowości : kwas mlekowy.
Wartość energetyczna
w 100g : 101kcal
Skorowidz:
E 270 Kwas mlekowy
Ze strony Federacji Konsumentów ( http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=35 )
Syntetycznie lub na drodze fermentacji otrzymywany regulator kwasowości, konserwant i przeciwutleniacz. Występuje w każdym organizmie żywym. U noworodków może prowadzić do zaburzeń w przemianie materii, jeśli układ trawienny nie jest wystarczająco rozwinięty. Dotyczy to jednak tylko formy D(-) oraz DL kwasu mlekowego. W żywności dla niemowląt stosuje się tylko formę L(+). Uważany za nieszkodliwy
Podsumowanie : Ser oceniam na 10/10 :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz