http://sie.org.pl/download/sie-poradnik-dla-konsumenta.pdf
10 najbardziej niebezpiecznych produktów spożywczych : Pomidor, Ogórek, Sałata, Jabłka, Pory, Brzoskwinie, Truskawki, Gruszki, Winogrona, Papryka ...
Owoce i warzywa z najmniejszym poziomem zawartości pestycydów : Marchew, Szpinak, Ziemniaki, Banany, Fasolka
10 najbardziej niebezpiecznych produktów spożywczych : Pomidor, Ogórek, Sałata, Jabłka, Pory, Brzoskwinie, Truskawki, Gruszki, Winogrona, Papryka ...
Owoce i warzywa z najmniejszym poziomem zawartości pestycydów : Marchew, Szpinak, Ziemniaki, Banany, Fasolka
A ja uwielbiam pomidory i dnia bez nich nie przeżyję, i co teraz? ;( Szkoda, że tak naprawdę w naszych czasach nie da się jeść do końca zdrowo. Bo co z tego, że będziemy unikać fast foodów itp. i wybierzemy warzywa oraz ryby, które też mogą zawierać różne niebezpiecznie związki. Nie mówię, że dieta nie ma znaczenia i nie ma różnicy co wybierzemy. Lepiej po prostu wybrać mniejsze zło ;)
OdpowiedzUsuńBlog o zdrowiu i o złych owocach i warzywach... Ten blog ma złą nazwę
OdpowiedzUsuń