przeZBOŻE jogurt z ziarnami zbóż
gruszka-jabłko
Składniki: mleko pasteryzowane (łącznie z laktozą), cukier,
ziarna zbóż zawierające gluten (3,1%) ( ziarna owsa, pszenicy, proso, ryż,
siemię lniane, otręby pszenne), Gruszka (3%), jabłko (2%), skrobia
modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; aromat, koncentrat z krokosza
barwierskiego, żywe kultury bakterii jogurtowych i fermentacji mlekowej.
Wartość energetyczna w 100g : 101kcal
Kod kreskowy: 5 901104 003469
Skorowidz:
cukier ... ;)
E 1404 Skrobia utleniona, skrobia modyfikowana
Ze strony Federacji Konsumentów ( http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=35 )
Naturalny zagęszczacz, substancja wiążąca i żelująca. Uważana za nieszkodliwą.
E 440 Pektyny
Ze strony Federacji Konsumentów ( http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=35 ) Naturalny lub syntetyczny środek zagęszczający i żelujący na bazie roślinnej. Pozyskiwany z jabłek, buraków cukrowych i skórki pomarańczowej. Zawarty w owocach. Pektyny amidowane uzyskiwane są na drodze hydrolizy amoniakalnej pektyn wysokometylowanych. Stosowane jako dodatek do cukrów żelujących i substancji żelujących. Uważane za nieszkodliwe.
Koncentrat z krokosza barwierskiego
Z Wikipedii ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Krokosz_barwierski )
Krokosz barwierski (Carthamus tinctorius L.) – gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu i Indii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz