piątek, 14 grudnia 2012

RICOTTA




SER RICOTTA ŚWIEŻA  FOOD&JOY

Składniki:
Serwatka pasteryzowanego mleka krowiego, śmietana, sól, regulator kwasowości : kwas mlekowy

Wartość energetyczna 
w 100g : 101kcal 

Skorowidz:
E 270 Kwas mlekowy 
Ze strony Federacji Konsumentów ( http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=35 )
Syntetycznie lub na drodze fermentacji otrzymywany regulator kwasowości, konserwant i przeciwutleniacz. Występuje w każdym organizmie żywym. U noworodków może prowadzić do zaburzeń w przemianie materii, jeśli układ trawienny nie jest wystarczająco rozwinięty. Dotyczy to jednak tylko formy D(-) oraz DL kwasu mlekowego. W żywności dla niemowląt stosuje się tylko formę L(+). Uważany za nieszkodliwy

Podsumowanie : Ser oceniam na 10/10 :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

HM