W związku z niepokojącymi wiadomościami, dobiegającymi z całego świata, o rozprzestrzenianiu się nowego coronowirusa z Wuhan, pamiętajcie proszę jak ważna dla walki z wirusami jest dieta. Szczególnie teraz, gdy w Polsce szaleje grypa, a po całym świecie zaczyna rozprzestrzeniać się nowy wirus z Wuhan trzeba o nią zadbać.
Po co warto sięgać?
Świeży czosnek (Allium sativum)
Czosnek jest doskonałym lekiem przeciwwirusowym i przeciwbakteryjnym. Spożywany regularnie może znacząco obniżyć ryzyko przeziębienia o 64%, a gdy już przeziębienie nas dopadło, czosnek może skrócić czas trwania choroby oraz o 70%. Czarny bez (Sambucus nigra)
Czarny bez wzmacnia układ odpornościowy zwalczający infekcje.
Imbir
Świeży imbir jest doskonałym lekiem przeciwwirusowym i przeciwbakteryjnym .
Miód i propolis
Niszczy i blokuje wirusy, bakterie i chorobotwórcze grzyby.
Cytryna
Sok z cytryny posiada właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i uodporniające. Walczy z chorobami i infekcjami dzięki wysokiemu poziomowi bioflawonoidów, pektyn, kwasu cytrynowego, magnezu, wapnia i witamin.
Poniżej przepis który ratuje mnie i moją rodzinę w staniach obniżonej odporności :
korzeń imbiru kawałek ok 3cm
jedna cytryna
cztery ząbki czosnku
trzy łyżki miodu
Imbir, czosnek i cytrynę obieramy, dodajemy miód i miksujemy - u mnie w Thermomixie na obrotach 10 około 20sek) pijemy 3x dziennie jedną łyżkę mikstury dopełnioną wodą.
Po co warto sięgać?
Świeży czosnek (Allium sativum)
Czosnek jest doskonałym lekiem przeciwwirusowym i przeciwbakteryjnym. Spożywany regularnie może znacząco obniżyć ryzyko przeziębienia o 64%, a gdy już przeziębienie nas dopadło, czosnek może skrócić czas trwania choroby oraz o 70%. Czarny bez (Sambucus nigra)
Czarny bez wzmacnia układ odpornościowy zwalczający infekcje.
Imbir
Świeży imbir jest doskonałym lekiem przeciwwirusowym i przeciwbakteryjnym .
Miód i propolis
Niszczy i blokuje wirusy, bakterie i chorobotwórcze grzyby.
Cytryna
Sok z cytryny posiada właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i uodporniające. Walczy z chorobami i infekcjami dzięki wysokiemu poziomowi bioflawonoidów, pektyn, kwasu cytrynowego, magnezu, wapnia i witamin.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Cytryna_zwyczajna
Poniżej przepis który ratuje mnie i moją rodzinę w staniach obniżonej odporności :
korzeń imbiru kawałek ok 3cm
jedna cytryna
cztery ząbki czosnku
trzy łyżki miodu
Imbir, czosnek i cytrynę obieramy, dodajemy miód i miksujemy - u mnie w Thermomixie na obrotach 10 około 20sek) pijemy 3x dziennie jedną łyżkę mikstury dopełnioną wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz