wtorek, 27 sierpnia 2013

Niebezpieczna żywność

http://sie.org.pl/download/sie-poradnik-dla-konsumenta.pdf





10 najbardziej niebezpiecznych produktów spożywczych : Pomidor, Ogórek, Sałata, Jabłka, Pory, Brzoskwinie, Truskawki, Gruszki, Winogrona, Papryka ... 


Owoce i warzywa z najmniejszym poziomem zawartości pestycydów : Marchew, Szpinak, Ziemniaki, Banany, Fasolka

2 komentarze:

  1. A ja uwielbiam pomidory i dnia bez nich nie przeżyję, i co teraz? ;( Szkoda, że tak naprawdę w naszych czasach nie da się jeść do końca zdrowo. Bo co z tego, że będziemy unikać fast foodów itp. i wybierzemy warzywa oraz ryby, które też mogą zawierać różne niebezpiecznie związki. Nie mówię, że dieta nie ma znaczenia i nie ma różnicy co wybierzemy. Lepiej po prostu wybrać mniejsze zło ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Blog o zdrowiu i o złych owocach i warzywach... Ten blog ma złą nazwę

    OdpowiedzUsuń

HM