czwartek, 7 lutego 2013

przeZBOŻE jogurt z ziarnami zbóż ... :)


przeZBOŻE jogurt z ziarnami zbóż
gruszka-jabłko

 
 

Składniki: mleko pasteryzowane (łącznie z laktozą), cukier, ziarna zbóż zawierające gluten (3,1%) ( ziarna owsa, pszenicy, proso, ryż, siemię lniane, otręby pszenne), Gruszka (3%), jabłko (2%), skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; aromat, koncentrat z krokosza barwierskiego, żywe kultury bakterii jogurtowych i fermentacji mlekowej.

Wartość energetyczna w 100g : 101kcal

Kod kreskowy: 5 901104 003469

Skorowidz:

cukier ... ;) 

E 1404 Skrobia utleniona, skrobia modyfikowana 
Ze strony Federacji Konsumentów ( http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=35 ) 
Naturalny zagęszczacz, substancja wiążąca i żelująca. Uważana za nieszkodliwą.

E 440 Pektyny 
Ze strony Federacji Konsumentów ( http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=35 ) Naturalny lub syntetyczny środek zagęszczający i żelujący na bazie roślinnej. Pozyskiwany z jabłek, buraków cukrowych i skórki pomarańczowej. Zawarty w owocach. Pektyny amidowane uzyskiwane są na drodze hydrolizy amoniakalnej pektyn wysokometylowanych. Stosowane jako dodatek do cukrów żelujących i substancji żelujących. Uważane za nieszkodliwe.

Koncentrat z krokosza barwierskiego
Z Wikipedii ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Krokosz_barwierski ) 
Krokosz barwierski (Carthamus tinctorius L.) – gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu i Indii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

HM