Szybkie obiady to moja specjalność :) Nie lubię tracić czasu... mam na jego wykorzystanie zdecydowanie lepszy pomysł ;P dlatego dzisiaj przedstawiam Wam prosty i pyszny obiad, którego przyrządzenie nie zajmie więcej niż 15 minut.
Składniki:
łosoś, porcja zależna od apatytu ;)
olej do smażenia
sól
cebula 1szt
ryż do risotto, porcja zależna od apatytu i wielkości patelni :D
groszek zielony mrożony, całe opakowanie
mascarpone 3 łyżki
Nagrzewamy piekarnik do 200`C.
Łososia myjemy i pieczemy w zamkniętej brytfance przez 20-25minut.
Podsmażamy cebulkę, dodajemy ryż do risotto i przesmażamy jeszcze chwilkę, wsypujemy na patelnię groszek, dolewamy wody, solimy i gotujemy około 15 minut. Gdy ryż będzie miękki dodajemy mascarpone. Nakładamy porcję risotto na talerz, upieczonego łososia oraz zieloną cebulkę dodajemy na wierzch. Doprawiamy solą i pieprzem, do smaku.
Mniam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz