sobota, 5 września 2020

Obiad w 15 minut? Risotto z groszkiem, łososiem i mascarpone.

Szybkie obiady to moja specjalność :) Nie lubię tracić czasu... mam na jego wykorzystanie zdecydowanie lepszy pomysł ;P dlatego dzisiaj przedstawiam Wam prosty i pyszny obiad, którego przyrządzenie nie zajmie więcej niż 15 minut. 

 

Składniki:

łosoś, porcja zależna od apatytu ;)

olej do smażenia

sól

cebula 1szt

ryż do risotto, porcja zależna od apatytu i wielkości patelni :D

groszek zielony mrożony, całe opakowanie

mascarpone 3 łyżki


Nagrzewamy piekarnik do 200`C.

Łososia myjemy i pieczemy w zamkniętej brytfance przez 20-25minut.

Podsmażamy cebulkę, dodajemy ryż do risotto i przesmażamy jeszcze chwilkę, wsypujemy na patelnię groszek, dolewamy wody, solimy i gotujemy około 15 minut. Gdy ryż będzie miękki dodajemy mascarpone. Nakładamy porcję risotto na talerz, upieczonego łososia oraz zieloną cebulkę dodajemy na wierzch. Doprawiamy solą i pieprzem, do smaku. 


Mniam :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

HM