4 nogi królika
1/2 łyżeczki kurkumy
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki majeranku
3 małe cebule
4 ząbki czosnku
600g marchewki
100g kalafiora
100g zielonej fasolki
150g śmietany 18%
Koperek
Sól
Pieprz
Olej
Mąka
Królika myjemy, solimy i obtaczamy w mące. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Przekładamy do garnka, gdzie wlewamy gorącą wodę (ok 3cm ponad królika). Dodajemy przyprawy.
Na patelni smażymy czosnek, cebulę oraz pokrojoną marchewkę. Przesmażone i świeże warzywa dodajemy do garnka. Całość gotujemy bez przykrycia 50 min. (woda musi zakryć całość więc może być konieczne jej uzupełnienie).
Na koniec dodajemy śmietanę i koperek.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
1/2 łyżeczki kurkumy
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki majeranku
3 małe cebule
4 ząbki czosnku
600g marchewki
100g kalafiora
100g zielonej fasolki
150g śmietany 18%
Koperek
Sól
Pieprz
Olej
Mąka
Królika myjemy, solimy i obtaczamy w mące. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Przekładamy do garnka, gdzie wlewamy gorącą wodę (ok 3cm ponad królika). Dodajemy przyprawy.
Na patelni smażymy czosnek, cebulę oraz pokrojoną marchewkę. Przesmażone i świeże warzywa dodajemy do garnka. Całość gotujemy bez przykrycia 50 min. (woda musi zakryć całość więc może być konieczne jej uzupełnienie).
Na koniec dodajemy śmietanę i koperek.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz