poniedziałek, 5 grudnia 2016

Domowa pasta z pieczonej papryki

Poniżej przepis na bajecznie prostą i pyszną pastę z pieczonej papryki, czosnku oraz fety z ziołami.

Papryka czerwona 3 szt,  każda pokrojona na 4 części i wydrążona z pestek i białych części.
Czosnek 2 duże ząbki, obrane

Paprykę i czosnek układamy na formie ceramicznej, delikatnie kroimy oliwą i pieczemy 1.5h temp 180'c (ja piekłam powyżej przy okazji mięso na obiad)

Upieczony i wystudzoną paprykę obieramy ze skórki, razem z czosnkiem, płaską łyżką suszonej bazylii I ok 60g porządnej fety miksujemy na gładką masę (dobrze mieć blender z małym kubeczkiem) ...

Pastę jemy jako smarowidło do kanapek lub jako dodatek do surowej marchewki :)

MNIAM :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

HM