Poniżej przepis na bajecznie prostą i pyszną pastę z pieczonej papryki, czosnku oraz fety z ziołami.
Papryka czerwona 3 szt, każda pokrojona na 4 części i wydrążona z pestek i białych części.
Czosnek 2 duże ząbki, obrane
Paprykę i czosnek układamy na formie ceramicznej, delikatnie kroimy oliwą i pieczemy 1.5h temp 180'c (ja piekłam powyżej przy okazji mięso na obiad)
Upieczony i wystudzoną paprykę obieramy ze skórki, razem z czosnkiem, płaską łyżką suszonej bazylii I ok 60g porządnej fety miksujemy na gładką masę (dobrze mieć blender z małym kubeczkiem) ...
Pastę jemy jako smarowidło do kanapek lub jako dodatek do surowej marchewki :)
MNIAM :)
Papryka czerwona 3 szt, każda pokrojona na 4 części i wydrążona z pestek i białych części.
Czosnek 2 duże ząbki, obrane
Paprykę i czosnek układamy na formie ceramicznej, delikatnie kroimy oliwą i pieczemy 1.5h temp 180'c (ja piekłam powyżej przy okazji mięso na obiad)
Upieczony i wystudzoną paprykę obieramy ze skórki, razem z czosnkiem, płaską łyżką suszonej bazylii I ok 60g porządnej fety miksujemy na gładką masę (dobrze mieć blender z małym kubeczkiem) ...
Pastę jemy jako smarowidło do kanapek lub jako dodatek do surowej marchewki :)
MNIAM :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz